BSA Logo - Black
berners schober inc.

The writing is on the wall

(and that table over there)
university of wisconsin - oshkosh
reeve union

berners schober inc.
Get there early or you won’t grab a spot in the expanded Reeve Union at the University of Wisconsin-Oshkosh.

Facts + Figures

project size

27,700 SF

completion

2017

project type

New Construction/ Remodeling

location

Oshkosh, WI

Project Highlights

New ADA entrance

Increased use and exposure to Student Learning & Involvement Center (SLIC)

Improved floor-to-floor connectivity

The Daily Reporter - Top Projects of 2017

Envisioned as an updated space for clubs and leadership groups, the union expansion draws students from across campus and has become a go-to spot for group study.

Berners Schober was charged with updating the union’s west façade, creating ADA accessibility at its main entrance, and providing additional program space for student organizations. Student input sessions called for a space that was “modern, open, natural, and cozy.” To respond, Berners Schober tore down walls and ceilings, opened staircases, and flooded the space with natural light.

Premium walnut wood accents and contemporary surfaces evoke modern, urban offices. Multiple work areas and meeting spaces can be private or
collaborative. A "creation station" with a stain-resistant stainless-steel top has been spotted doing double duty as a white board. Same goes for the glass partition walls in the collaboration rooms.

"We knew it was going to be a high abuse area, so we factored that into our design decisions and finish selections. It’s serving them really well.” - Kristin Pritchard, interior designer

Modern, open, natural, cozy

RELATED PROJECTSall projects
Change Image on Hover in CSS
Card Back Card Front
chevron-down