BSA Logo - Black
berners schober inc.

a new level of care

prevea health ambulatory
surgery center

berners schober inc.
Prevea’s Ambulatory Surgery Center on the HSHS St. Mary’s Hospital campus provides patients with a relaxed and calming setting for outpatient surgeries and procedures, while also reducing patient costs.

Facts + Figures

project size

33,000 SF

completion

2022

project type

New Construction

location

Green Bay, WI

Project Highlights

Serene waiting space for patients and families, with amenities to support longer wait times

Colorful wayfinding aids both staff and patients

A first-of-its-kind building for Prevea, the Ambulatory Surgery Center fulfills a desire in healthcare for more patient independence and the ability to get patients in and out of surgery with minimal disruption to their daily lives.

The design revolves around Prevea's core tenets of happy and healthy with natural, zen-like stone and wood elements in the waiting area that lead into cleverly organized pods of care.

This building adjoins the Prevea Medical Office Building, and is situated to face the street for a campus feel and strong curb presence. The waiting area’s windows face south, creating a bright and airy environment. The building's hallmark is the soothing entrance and waiting area for friends, family, and loved ones. Organic pendant lights hang from the angled ceiling with a slight taper that welcomes patients through to the procedure and prep/recovery areas.
Four pods of seven rooms, used for both prep and recovery, and each with their own color for wayfinding, allow patients and staff the space and privacy for comfortable care. Nurse stations are positioned to efficiently serve patients and maintain visibility of the four pods. To provide a wealth of care, the building has 10 non-invasive procedure rooms and a post-anesthesia care unit for invasive procedures.

The easily controlled flow of the center makes for an efficient care environment and ensures the best wellbeing for patients. Prevea’s brand architecture cleverly differentiates rooms and pods, and ties the center into the greater Prevea ecosystem, under the motto: “Your health, your happiness. Let’s get after it.”
RELATED PROJECTSall projects
Change Image on Hover in CSS
Card Back Card Front
chevron-down