NORTHEAST REGIONAL HEADQUARTERS & SERVICE CENTER

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider
Project Details

WISCONSIN DEPARTMENT OF NATURAL RESOURCES
HOWARD, WI
Completed 2005
34,560 SF

Project Summary

NORTHEAST REGIONAL HEADQUARTERS & SERVICE CENTER

Design for a new DNR headquarters answered the call to create a sustainable, energy-efficient, aesthetically-pleasing facility while maintaining harmony between work spaces and the outdoor environment.

Through thoughtful massing, orientation, and envelope optimization, the building was designed as a filter to provide glare-free natural daylighting, and reject summer heat gain in conjunction with efficient HVAC and lighting systems. The new facility includes a modest lobby/customer service area, meeting room, and conference room. The site also includes visitor parking spaces, along with staff, fleet, and preferred parking for carpoolers. Adding to the DNR’s core values, the fundamentals in the design of this facility adhered to our shared belief in the concept of whole building design.

Project Awards

Midwest ConstructionI
Best of 2005 Award of Merit, 2005

Brown County
Business Recycling Award for Innovation, 2005

State of Wisconsin
Governor’s Award for Excellence in Sustainable Design, 2005

United States Green Building Council (USGBC)
LEED Gold certification, 2006

Associated General Contractors of Wisconsin
Build Wisconsin Award for Environmental Excellence, 2006

Wisconsin Green Building Alliance
Sustainability and Energy Efficiency (SE2): Leadership Award of Merit, 2006

WISCONSIN DEPARTMENT OF NATURAL RESOURCES
HOWARD, WI
Completed 2005
34,560 SF

Project Description

Design for a new DNR headquarters answered the call to create a sustainable, energy-efficient, aesthetically-pleasing facility while maintaining harmony between work spaces and the outdoor environment.

Through thoughtful massing, orientation, and envelope optimization, the building was designed as a filter to provide glare-free natural daylighting, and reject summer heat gain in conjunction with efficient HVAC and lighting systems. The new facility includes a modest lobby/customer service area, meeting room, and conference room. The site also includes visitor parking spaces, along with staff, fleet, and preferred parking for carpoolers. Adding to the DNR’s core values, the fundamentals in the design of this facility adhered to our shared belief in the concept of whole building design.

Project Awards

Midwest Construction
Best of 2005 Award of Merit, 2005

Brown County
Business Recycling Award for Innovation, 2005

State of Wisconsin
Governor’s Award for Excellence in Sustainable Design, 2005

United States Green Building Council (USGBC)
LEED Gold certification, 2006

Associated General Contractors of Wisconsin
Build Wisconsin Award for Environmental Excellence, 2006

Wisconsin Green Building Alliance
Sustainability and Energy Efficiency (SE2): Leadership Award of Merit, 2006






Berners-Schober since 1898